Claire van Oosten moet noodgedwongen stoppen

Gepubliceerd op 23 oktober 2020 om 20:46

Vanuit Delft komt het nieuws dat Claire van Oosten helaas moet stoppen met korfbal. Door een combinatie van aanhoudende blessures en drukte door haar maatschappelijke carrière, zag zij geen andere opties meer.

Aanhoudende knieblessures zijn de belangrijkste reden voor de drastische beslissing van de Fortuna speelster. Ze zegt zelf: 'Helaas heeft mijn korfbal carrière niet alleen hoogtepunten gekend, maar ook menig dieptepunt.' Na al meerdere keren langdurig aan de kant te hebben gestaan ging het aan het begin van dit seizoen weer mis. Van Oosten: 'Zelfs als ik fitter dan fit ben kunnen mijn knieën het topkorfbal blijkbaar niet aan. Dit en het feit dat ik naast korfbal ook nog veel andere dingen wil doen waar ik mijn knieën bij nodig heb, hebben mij doen besluiten dat ik stop met korfballen.

Van Oosten maakte in het seizoen 2014/2015 haar debuut in de Korfbal League. Uiteindelijk speelde de pas 24-jarige van Oosten zes seizoenen Korfbal League voor Fortuna/Delta logistiek. Het seizoen 2017/2018 was haar meest productieve seizoen. Ze scoort daarin 34 keer en werd vrouwelijk topscoorder bij haar club. In totaal maakte ze 113 goals in 65 wedstrijden in de Korfbal League.

We wensen van Oosten heel veel sterkte met haar maatschappelijke carrière waarin, ironisch genoeg, orthopedisch chirurg het doel is.