Korfbal League mogelijk in twee poules

Gepubliceerd op 23 oktober 2020 om 20:18

Om de Korfbal League dit jaar te kunnen spelen zijn het KNKV en de Korfbal League clubs in gesprek geweest om de opties te bespreken. Eén van de opties die wordt overwogen, is het spelen in twee poules.

Het is inmiddels bij iedereen bekend. Door de oplopende besmettingen van het Corona virus ligt alle amateursport momenteel stil. Eerder vandaag maakte het KNKV bekend dat er een routekaart komt waarin de verschillende opties voor het starten van de zaalcompetitie worden besproken. Daarbij is het moment van herstarten natuurlijk de belangrijkste onzekere factor.

Ook voor de Korfbal League is uiteraard het moment waarop er weer gespeeld mag worden onbekend. Er wordt op dit moment vanuit gegaan dat er niet eerder dan december weer gespeeld kan worden. Een grote aanpassing van het programma is dus nodig. Vanuit betrouwbare bronnen hebben wij te horen gekregen dat het KNKV en de Korfbal League clubs verschillende opties met elkaar hebben besproken.

Eén van deze opties is het spelen in twee poules. Door de 12 clubs te verdelen over twee poules van zes, wordt het aantal wedstrijden drastisch verlaagd. In plaats van 22 speelronden zou je dan na 10 speelronden al kruisfinales/play-offs kunnen spelen. Naar verluid zou het merendeel van de clubs in dat geval de poules wel qua sterkte willen verdelen. Een loting voor de poule-indeling zou een hele scheve verhouding kunnen geven.

Ook is de optie besproken om tegen elke tegenstander één keer te spelen. Dus alleen uit of alleen thuis. Hier waren echter minder clubs enthousiast over. Overigens lopen de gesprekken nog en is er op dit moment niks definitief. Ook zijn bovenstaande opties alleen aan de orde als de tijd om te spelen zeer beperkt is. De enige optie die hierna nog mogelijk is, is om de Korfbal League helemaal niet te spelen.

Laten we vooral met elkaar ervoor zorgen dat het aantal besmettingen snel terugloopt en we snel weer kunnen herstarten met een enigszins normaal programma.