Korfbal League gaat misschien toch 'gewoon' van start

Gepubliceerd op 15 oktober 2020 om 20:27

Er is toch nog een kans dat de Korfbal League wel volgens het normale programma kan plaatsvinden. In een brief van het NOC*NSF aan sportminster Tamara van Ark, vraagt de sportkoepel nogmaals nadrukkelijk om de topcompetities van de verschillende sporten wel doorgang te laten vinden. Ook het trainen met maximaal 4 personen en met anderhalve meter afstand, bekritiseren zij.

Tijdens de persconferentie van afgelopen dinsdag kregen wij te horen dat alle amateursport minstens 4 weken stil ligt. Alleen het betaald voetbal blijft doorgaan. Daarnaast was er ruimte voor andere topsporters om te blijven trainen op Papendal.

Dat nu ook de eredivisie voor vrouwen doorgang gaat vinden is voor het NOC*NSF aanleiding om een brief te sturen. In de brief zeggen zij: 'De uitzondering voor die competities die beschouwd worden als beroepssport, kunnen wij volgen. Nu gisteravond de uitzondering voor de BVO’s in het betaalde voetbal is uitgebreid naar de eredivisieclubs van het voetbal voor vrouwen, gaan wij er van uit dat dit nu ook snel voor de topcompetities in de andere takken van sport onder dezelfde voorwaarden wat veiligheid voor de deelnemers en het tegen gaan van het verspreiden van het virus betreft, mogelijk wordt.' Op dit moment is er nog geen reactie van minister van Ark bekend. 

Er is dus nog een (kleine) kans dat we straks toch kunnen genieten van de Korfbal League. Uiteraard hadden we liever zelf in het veld gestaan. Maar als je dan toch thuis zit in je weekend is het wel fijn als we dan in ieder geval de wedstrijden uit de Korfbal League kunnen kijken.

Overigens was het NOC*NSF ook kritisch op de regel om met maximaal 4 personen te sporten met bovendien anderhalve meter afstand. In de brief schrijven zij: 'Waar wij minder begrip voor hebben is de maatregel dat op de eigen verenigingslocaties slechts in groepjes van maximaal 4 personen gesport mag worden, waarbij bovendien het aanhouden van 1,5 m afstand binnen deze groepjes verplicht is. Eerder is naar ons idee afdoende aangetoond en ook door het RIVM bevestigd, dat het virus niet of nauwelijks overgedragen wordt
tijdens normale sportactiviteiten.'  Ze zijn bang dat door deze regels veel mensen ervoor gaan kiezen om niet meer te sporten. Ook hier zijn we dus in afwachting van een antwoord van de minsister.

Met de brief van het NOC*NSF komen zij duidelijk op voor de sporters in Nederland maar benoemen zij ook steeds dat ze mee willen denken over hoe het sporten veilig kan worden ingericht. Uiteraard hebben wij daar zelf uiteindelijk een grote rol in. Korfbal-Kijken.nl roept dan ook iedereen op om zich aan de richtlijnen te houden, of die nu zo blijven of misschien toch nog veranderen. Alleen op die manier kunnen we snel weer 'gewoon' gaan korfballen. 

Foto: Gertrude de Vries Korfbalfoto.nl«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.