TKKS 2020 gaat 'gewoon' door

Gepubliceerd op 7 oktober 2020 om 22:17

De ereklasse is al klaar en de Korfbal League staat voor de deur. Traditioneel het moment voor het Korfbal Spektakel bij Fortuna. Ook dit jaar gaat het oefentoernooi gewoon weer door. Het toernooi dat vorig jaar is omgedoopt tot het Theo Korporaal Korfbal Spektakel en vanaf dat moment ook mede door Top/Litta wordt georganiseerd, wordt echter wel zonder publiek afgewerkt.

Het toernooi is dit jaar weer verdeelt over twee zaterdagen en twee locaties. Het begint met de halve finales op 10 oktober in Sassenheim. Om 16.00 uur spelen Fortuna/Delta logistiek en PKC/Vertom tegen elkaar. Om 20.00 uur zullen Top/Litta en DVO/Accountor het tegen elkaar opnemen. Ook de tweede teams van deze vier clubs zullen het voorafgaand aan de wedstrijd van het eerste team tegen elkaar opnemen. Op zaterdag 17 oktober worden de finales afgewerkt in de Fortunahal in Delft.

Een sterk deelnemersveld dus, met de kampioenen van de laatste jaren, het altijd sterke PKC en DVO, de ploeg die steeds meer lijkt aan te haken bij de top van Nederland. Het zou zomaar kunnen dat met deze vier ploegen straks ook de play-offs worden gespeeld.

Extra jammer dus dat er helaas geen publiek aanwezig kan zijn bij deze wedstrijden. "We waren er twee weken geleden al uit om zonder publiek te spelen", aldus Joris Houweling, medeorganisator van het toernooi. "We zagen al aankomen dat het de verkeerde kant op ging en hebben daarom deze beslissing al meteen genomen." Er is wel altijd vanuit gegaan dat het toernooi in ieder geval door zou gaan. Het viel Houweling wel tegen hoeveel tijd de organisatie kwijt was aan het regelen van alle maatregelen die nodig zijn om een dergelijk toernooi te organiseren in deze coronatijd. Gelukkig is alles gelukt en kunnen we de komende weekenden genieten van Korfbal op het hoogste niveau.

De wedstrijden zijn online te bekijken. Waar de wedstrijden te bekijken zijn is op dit moment nog onbekend. Maar zodra we meer weten kun je de wedstrijden via Korfbal-Kijken uiteraard vinden.