Brett Zuijdwegt op de weg terug

Gepubliceerd op 22 september 2020 om 23:19

Brett Zuijdwegt lijkt op de weg terug. De speelster van PKC/Vertom deelt op Instagram een filmpje waarop te zien is dat zij weer met een partijvorm mee speelt op de training.

Ongeveer 10 maanden geleden, op 16 november 2019, speelde Zuijdwegt haar laatste wedstrijd. In de wedstrijd tegen Tempo maakte zij een ongelukkige beweging en merkte al snel pijn aan haar knie. Hoewel ze eerst nog verder wilde spelen bleek al snel dat het ernstig was. Een scheurtje in de meniscus en kraakbeen problemen was uiteindelijk de diagnose. Een operatie en lange revalidatie het gevolg.

Zuijdwegt, net overgekomen van DeetosSnel, was pas net begonnen bij haar nieuwe club PKC, waar ze dus maar tot twee wedstrijden en drie doelpunten kwam. Het komende Korfbal League seizoen kan Zuijdwegt hopelijk weer haar minuten gaan maken.

Voor PKC/Vertom komt er met Zuijdwegt nog een optie bij voor het eerste team. Een groep waar al enorm veel kwaliteit in zit. Op dit moment speelt PKC afwisselend met Zita Schroder, Sanne van der Werff, Julie Caluwe, Nienke Hintzbergen en Daphne Roelofs in de Ereklasse.

Hoelang het nog duurt tot Zuijdwegt helemaal wedstrijdfit is, is niet duidelijk. PKC gaat spelen bij het Theo Korporaal Korfbal Spektakel 2020 dus misschien dat ze daar al wat minuten kan gaan maken.

Instagram post van Brett Zuijdwegt