Sassemers nog niet in top vorm

Gepubliceerd op 31 augustus 2020 om 14:21

Voor Top/Litta was hun laatste oefenwedstrijd voor de start van de ereklasse een moeizame. Er werd ternauwernood gelijk gespeeld tegen een sterk spelend Oost-Arnhem (13-13).

Voor Top kwamen meerdere spelers het veld in. Bij de heren kregen Mick Snel, Nick Pikaar, Paul Anholts, Tim Flokstra, Thomas Tiggelman en Stan Postma speeltijd. Bij de dames kwamen er zelf 7 aan bod: Celeste Split, Jet Hendriks, Barbara Brouwer, Sanne Jousma, Roos Verheugt en zowel Julia als tweelingzus Milou Schuiling kwamen in het veld.

Bij Oost-Arnhem stond er al wat meer een vast team. Opvallend was de rol van nieuwkomer Jasper Broenink. Hij nam een duidelijke leidersrol in het vak en bracht de rust die de Arnhemmers nodig hadden. De andere nieuwkomer Fenna de Jong, bleef langs de kant en zat bovendien niet in wedstrijd kleding. Eerder tegen HKC (H) speelde zij nog wel mee. Laten we hopen dat ze niet weer last heeft van haar blessure.

Dit alles zorgde voor een wedstrijd met weinig doelpunten waar Oost-Arnhem eigenlijk steeds het initiatief had. TOP probeerde vanaf de start veel druk te geven in de verdediging en aanvallend een hoog bal tempo te hanteren met veel beweging. Na balverlies zonder doelpogingen in de eerste twee aanvallen van Oost-Anrhem wist de ploeg goed te schakelen. Ze gingen rustiger en directer spelen met de versnelling waar dit kon. De Sassemers hadden hier duidelijk moeite mee en zagen bovendien veel van hun eigen aanvallen in foute passes eindigen.

TOP was duidelijk niet blij met het eigen spel. Nick Pikaar liet zich zelfs even uitdagen tot een kopstoot. Nouja, een dreigende beweging met zijn hoofd richting het hoofd van de tegenstander (oordeel zelf in de video hieronder). De scheidsrechters voelden het gelukkig goed aan en lieten Pikaar na een strenge toespraak gewoon doorspelen. Duidelijk was wel dat er irritatie in de ploeg zat.

Oost-Arnhem stond met rust 7-9 voor. De gehele eerste helft stonden zij bovendien aan de goede kant van de score. Na rust was lange tijd hetzelfde speelbeeld te zien. Halverwege de tweede helft kwam Top voor het eerst op gelijke hoogte 9-9. Daarna pakte zij meteen door en namen met 11-9 de leiding. Het leek er toen op dat ze het lek boven hadden en dat de weerstand van Oost-Arnhem gebroken was. Toch wisten de Arnhemmers zich weer te herstellen en kwamen uiteindelijk met één minuut te spelen zelfs nog op 12-13. Wie anders dan Mick Snel voorkwam daarna toch nog een verliespartij voor TOP door te scoren uit een strafworp.

Oost-Arnhem kon met een goed gevoel naar huis. Bij TOP is er duidelijk nog werk aan de winkel en zullen ze niet tevreden zijn. Komende zaterdag moeten ze naar DVO/Accountor voor de eerste wedstrijd van de Ereklasse. Daar zullen ze een hoger niveau moeten laten zien om een resultaat te halen.

De 'kopstoot' van Nick Pikaar.