Korfbalplatform voor livestreams lijkt er dan toch te komen

Gepubliceerd op 23 augustus 2020 om 08:33

Het Korfbalplatform moet de nieuwe plek worden voor alle korfbal livestreams. Op dit nieuwe platform moeten uiteindelijke alle korfbal livestreams gezamenlijk een plek krijgen buiten YouTube om. Het plan, dat al geruime tijd speelt, lijkt komend Korfbal League seizoen dan eindelijk definitief vorm te krijgen.

In het korfbal zijn livestreams al geruime tijd aanwezig. Steeds meer clubs in de top van Nederland, en daar onder, zijn er de afgelopen jaren mee gestart. Bovendien worden de bestaande livestreams steeds professioneler. De laatste stap die gezet moet worden is een overkoepeld platform om onafhankelijk van YouTube te kunnen gaan streamen: Het Korfbalplatform

Om het platform, en het financiële deel, te managen is het nodig om een CV op te richten. In deze CV zijn dan alle korfbal league clubs en het KNKV vertegenwoordigd. Lange tijd konden deze partijen het niet eens worden over de inrichting van deze CV. Onder aanvoering van projectmanager Maarten van Vliet zijn er de afgelopen tijd grote stappen gezet. Het lijkt er nu op dat de CV er gaat komen en dat het platform vanaf het komende Korfbal League seizoen kan starten.

Met de komst van het Korfbalplatform worden er weer stappen gezet in de professionalisering van de sport. Het platform zorgt voor uniformiteit met dezelfde graphics bij alle streams. Met hulp van de CV kunnen alle streams hun kwaliteit verder verbeteren op meerdere vlakken. Bovendien zullen alle Korfbal League clubs vertegenwoordigd zijn. Het lijkt daarom bijna zeker dat ook Blauw-Wit vanaf het komende seizoen zijn wedstrijden gaat streamen.

Onduidelijk is of er kosten verbonden zullen zijn aan het kijken via het Korfbalplatform. Naar verluidt zou dit pas na verloop van tijd eventueel plaatsvinden. De ontwikkelingen rondom het coronavirus kunnen hier echter wel invloed op hebben. Het zou een middel kunnen zijn om de misgelopen inkomsten aan kaartverkopen deels te compenseren.

Via het platform zullen ook de internationale wedstrijden van het IKF worden uitgezonden. Ook andere clubs van de hoofdklasse, en misschien wel lager, zouden via het platform kunnen gaan uitzenden. Maar op dit moment moet alles nog definitief vorm krijgen.

Foto: Marco Spelten Korfbalfoto.n