DSC en ODIK wisselen van Hoofdklasse Poule

Gepubliceerd op 6 juli 2020 om 09:29

Er is een wijziging geweest in de indelingen van de Hoofdklasse poules. Op twitter laat Marrien Ekelmans, komend jaar coach bij HKC (Ha), dit weten. DSC en ODIK zijn van poule gewisseld om zo de sterkte van de poules meer gelijk te maken.

'De poules waren niet evenredig en hier hebben veel clubs melding van gemaakt.' aldus Ekelmans op Twitter. Hij laat daarbij weten dat alle hoofdklasseclubs per e-mail op de hoogte zijn gesteld. In de originele indeling zaten Avanti en ODIK in dezelfde poule. Deze twee teams waren normaal gesproken gedegradeerd, als de Korfbal League niet was uitgebreid. Op basis daarvan kan er dus heel goed gezegd worden dat het niveau verschil tussen de poules te groot was. Hier heeft het KNKV dus wederom naar de clubs geluisterd en deze aanpassing gedaan.

Bron: Twitter, KNKV zaalindeling

De indeling voor de hoofdklasse ziet er nu zo uit

Hoofdklasse A Hoofdklasse B
Wageningen 1 HKC (Ha) 1