Odik profiteert van uitbreiding Korfbal League

Gepubliceerd op 24 juni 2020 om 21:21

De uitbreiding van de Korfbal League naar twaalf clubs pakte zoals bekend gunstig uit voor Oost-Arnhem. Maar de promotie van de Arnhemmers betekent ook dat er een plekje vrij kwam in de hoofdklasse. Vandaag werd bekend dat het eerder gedegradeerde ODIK uit Barneveld dit plekje heeft gekregen.

ODIK stond afgelopen seizoen op de voorlaatste plaats toen de competitie werd stil gelegd. De hoofdklasse was op dat moment al uitgespeeld en ODIK had zich dus al bij degradatie neergelegd. Ze kunnen terug kijken op een prima seizoen als debutant op het op één na hoogste niveau van Nederland. Het kwam voor de Barnevelders dan ook als een grote verrassing dat zij nu toch nog een jaartje op dit niveau mogen blijven spelen. 'Het voelt onwerkelijk om op deze manier in de Hoofdklasse te blijven, maar we zijn er niet minder blij om”, vertelt bestuurslid Mathijs Kroes op de site van ODIK. “Dit is een beloning voor het feit dat onze selectie tot de allerlaatste wedstrijd geknokt heeft. We zijn ontzettend trots op de spelers en staf en gaan nog een jaar genieten van topkorfbal in Barneveld.”

Dit alles heeft natuurlijk te maken met de recente ontwikkelingen in de Korfbal League. Hierdoor kwam er een plekje vrij in de hoofdklasse. Na het doorschuiven van ODIK komt er nu uiteraard ook een plekje vrij in de overgangsklasse en zo zal het verder naar beneden doorlopen. Tot nu toe is hier verder niets over bekend. Wel werd het onlangs bekend dat een aantal clubs met succes hun degradatie hebben aangevochten. Wellicht kiest de bond ervoor om de vrij gekomen plaatsen met deze ploegen op te vullen. Alhoewel het natuurlijk heel goed mogelijk is dat meerdere ploegen hun degradatie nu gaan aanvechten. Het lijkt er in ieder geval op dat het KNKV de komende tijd hard aan het werk zal moeten om de zaalindeling van 2020/2021 weer helemaal rond te krijgen.

Bron: Website ODIK