Twee oude bekenden keren terug bij AW.DTV

Gepubliceerd op 21 juni 2020 om 22:45

Hoofdklasser AW.DTV maakt vandaag de terugkeer van twee belangrijke spelers bekend. Ilona Ockeloen – van den Berg, zoals ze na haar huwelijk nu officieel heet, keert terug in de selectie. Ook Bret Nolthuis keert na een korte 'break' weer terug bij de selectie van de Amsterdammers.

Ilona van den Berg is sinds jaar en dag een begrip binnen het korfbal. Zo werd ze al eens vrouwelijk topscoorder  en beste dame van de Korfbal League. Ze staat nog altijd op de vierde plaats op de all-time topscoorders lijst bij de vrouwen. Alleen Celeste Split, Suzanne Struik en Marjolijn Kroon gaan haar voor. De inmiddels 34-jarige ex-speelster van Dalto speelde al enkele seizoenen op een lager niveau. In het seizoen 2018-2019 werd ze wel nog, tevergeefs, bij de selectie gehaald om AW.DTV langs Tempo te krijgen in de play-offs.

Op de site van AW.DTV wordt vooral gesproken over de belangrijke rol die zij kan hebben voor de selectie: 'Als verlengstuk van de trainersstaf gaat Ilona, haar ervaring en kwaliteiten inzetten om tijdens trainingen en wedstrijden een mentor-rol te vervullen en zo de relatief jonge AW.DTV selectie naar een hoger niveau te brengen.' Bronnen van binnen de club kunnen ons wel vertellen dat ze wel gewoon als volwaardig speler aan de slag gaat en dus niet alleen de mentor rol aanneemt. Ze heeft de intentie om nog belangrijk te zijn in het eerste.

Daarnaast maken de Amsterdammers ook de terugkeer van Bret Nolthuis bekend. Afgelopen seizoen haakte hij nog vroegtijdig af wegens een verschil van mening met toenmalig coach Edwin Bouwman.  Het vertrek van Bouman en de komst van de nieuwe trainer Erwin Dik, zal hoogstwaarschijnlijk een rol hebben gespeeld bij de terugkeer van Nolthuis.

Met de komst van deze twee spelers hoopt AW.DTV komend seizoen weer een stap omhoog te kunnen doen. In de veldcompetitie zullen ze aan de bak moeten om in de Ereklasse te blijven. In de zaal zullen ze weer tot het eind om de play-offs mee willen doen.

Bron: AWDTV.nl