Doves geeft duidelijkheid over geruchten rondom Snel en Hendriks

Gepubliceerd op 20 juni 2020 om 14:02

Enige tijd geleden, tijdens één van de podcasts van NLKorfbal, maakte Joris Houweling een opvallende opmerking. De commentator/presentator van de Fortuna livestream vertelde dat er gesprekken zouden zijn tussen KZ/Thermo4U en Mick Snel en Jet Hendriks. Dennis Doves, coach van KZ/Thermu4U, bevestigt nu dat de spelers van Top/SolarCompleet niet de overstap naar KZ/Thermo4u zullen maken.

In gesprek met Doves geeft hij aan: ‘Als je praat over Mick en Jet zijn dat natuurlijk namen die elke ploeg graag zou willen inlijven, ook KZ.’ Voor de Koogers was vooral een heer wel een welkome versterking geweest. Zeker nu bekend is gemaakt dat Joost Hofman gestopt is.

Doves vertelt dat er wel met verschillende spelers gesproken is: ‘Er zijn gesprekken geweest met Jelmer Jonker, maar in het hoge segment qua spelers is het moeilijk switchen.’ De andere Korfbal League clubs zijn natuurlijk ook bezig om spelers binnen te halen. ‘In dat spel speel je ook mee, maar je moet ook reëel zijn in je kansen op dat vlak.’ Over Snel en Hendriks zegt hij: ‘Ze kiezen ervoor om bij Top te blijven.’

Het lijkt er dus op dat Hendriks en Snel gewoon in Sassenheim blijven. Doves had wel heel erg gehoopt op vooral  een heer die echt top van Nederland is: ‘Met de huidige selectie zullen we komend jaar weer rond de derde tot vijfde plaats gaan spelen. Met een echte top heer erbij hadden we meteen de stap gemaakt naar plaats één tot en met drie.’

Het duurt nog even tot de competitie weer begint. Misschien dat KZ/Thermo4U nog kan verrassen met een nieuwe speler. We houden het in de gaten.