Joost Hofman verlaat KZ/Thermo4U

Gepubliceerd op 15 juni 2020 om 22:57

KZ/Thermo4u maakt vandaag via de website bekend dat Joost Hofman stopt met korfballen. Nadat hij afgelopen seizoen al gestopt was, en daar uiteindelijk toch op terugkwam, is dit afscheid wel echt definitief.

De Koogers melden dat Joost Hofman het nu toch echt genoeg vindt geweest. Na de twijfel van vorig jaar, heeft hij nu definitief de knoop doorgehakt. Bovendien verhuist hij naar Dordrecht om daar dichter bij zijn vriendin te zijn.

Joost Hofman speelde in totaal 8 seizoenen in de Korfbal League. In de eerste twee jaar was dat bij Nic. uit Groningen. Daarna stapte hij over naar KZ om daar nog zes seizoenen te spelen. Hij speelde in totaal 114 wedstrijden en maakte daarin 179 doelpunten. Maar zijn kwaliteit was natuurlijk de rebound. Hij pakte in zijn carrière 1469 rebounds. Daarmee staat hij 15e op de all-time lijst met aantal rebounds.

KZ/Thermo4U maakt tegelijkertijd ook melding van een aantal andere veranderingen in de selectie. Charell Schoolmeester, Lisa van Tongeren, Sascha Lanser en Jeroen Briefjes doen allen om uiteenlopende redenen een stapje terug. Van Josine Verburg was het eerder al bekend dat zij terug gaat naar haar oude vereniging VZOD uit Kudelstaart. Daar tegenover staat het overkomen van een aantal talentvolle junioren uit het team dat het afgelopen jaar zo goed deed in de junioren hoofdklasse. Nikki Boerhout, Zoë Engel, Sanne Maaike Nieuwenhuizen, Quinty Willems, Onno Bakker en Lars Hoorn sluiten aan bij de selectie.

Kijk voor alle veranderingen binnen de Korfbal League selectie op onze transfer pagina.