Groot talent en ervaren kracht zwaaien af bij Blauw-Wit

Gepubliceerd op 13 juni 2020 om 11:09

Na het stoppen van Mandy Koelman neemt AKC Blauw-Wit nu ook afscheid van Jacco Boonstra. De oud-speler van ASVD uit Dronten heeft bekend gemaakt te stoppen met korfballen. Ook Otto Fabius neemt wederom afscheid.

Het pas 20-jarige talent Jacco Boonstra, die alle Nederlandse jeugdteams doorlopen heeft, vindt het tijd om andere dingen te gaan proberen. Als reden hiervoor zegt hij: ‘Ik verlang naar meer vrije tijd en minder verplichtingen rondom korfbal. Ook wil ik gaan voetballen in een vriendenteam. Ik was simpelweg toe aan wat anders na 20 jaar korfbal.’ Of hij ooit terugkeert in het korfbal weet hij zelf ook nog niet, maar: ‘zeg nooit nooit.’

Al in het seizoen 2017/2018 mocht Boonstra zijn debuut maken in de hoofdmacht van de Amsterdammers. In het seizoen daarna kwamen daar twee wedstrijden bij. Afgelopen seizoen was hij één van de vijf basis heren. Hij kwam uiteindelijk tot 16 wedstrijden en 15 doelpunten in de Korfbal League. In april 2019 was hij nog een belangrijke speler in het team van Nederland onder 19 dat wereldkampioen werd in eigen land.

Ook Otto Fabius is wederom gestopt bij de Amsterdammers, maar net als eerdere keren kunnen we stellen dat het nooit uit te sluiten is dat de ex-speler van Dalto nog terug zal keren bij de hoofdstedelingen.

Eerder versterkte AKC Blauw-Wit zich wel al met Thijs Rodenburg (Dalto/Klaverblad verzekeringen), Enzo van Beugen (Rohda), Thijm de Wilde en Margot Wiggerink (Beide van Victum). Kijk voor alle transfers in de korfbal league bij ons transferoverzicht.