Statistieken: Mick Snel passeert Tim Bakker

Gepubliceerd op 24 januari 2020 om 19:30

Al sinds enige tijd behoort Mick Snel tot de 'Club van 1000'. Na de laatste speelronde kwam hij op een totaal van 1243 goals. Daarmee steeg hij een trede op de all-time doelpuntenlijst door het passeren van Tim Bakker.

Snel draait al vanaf zijn zeventiende mee in de Korfbal League. In zijn eerste seizoen werd hij meteen topscoorder van de reguliere competitie. In alle seizoenen daarna, is Snel elke keer weer in de hoogste regionen van de topscorelijst terug te vinden.

Doelpunten per seizoen van Mick snel

Na het afgelopen weekend heeft hij één doelpunt meer dan KZ legende Tim Bakker. Daarmee staat hij nu op derde plaats in de all-time lijst. Alleen Marc Broere en Jos Roseboom scoorden meer. Gerald van Dijk werd dit seizoen ingehaald door Laurens Leeuwenhoek waardoor hij net uit de top 5 valt.

De Top 5 all-time doelpunten

Speler Goals Wedstrijden Clubs
Marc Broere 1465
Blauw-Wit
Jos Roseboom 1354
Dalto, DVO en Blauw-Wit
Mick Snel 1243
Tim Bakker 1242
KZ en Blauw-Wit
Laurens Leeuwenhoek 1099
PKC

Artikel gaat door na reclame

Zoals te zien in het overzicht zijn de tweede en eerste plaats nog wel even uit het zicht. Als de pas 27 jarige Snel zijn huidige gemiddelde vast houdt, zou hij in het seizoen 2021/2022 de eerste plaats kunnen overnemen.

Als we kijken naar doelpunten per wedstrijd, vinden we Mick Snel ook terug in de top 5 en wel op de vierde plaats. In deze top 5 zijn Jos Roseboom en Ricky Wu de enigen die boven de zeven goals per wedstrijd komen. Maar Mick Snel doet het met 6,41 goals per wedstrijd ook heel goed.

Top 5 doelpunten per wedstrijd

Speler Goals p/w Wedstrijden Clubs