Geruchten rond trainerswisselingen draaien op volle toeren

Gepubliceerd op 8 januari 2020 om 23:29

Sinds het bekend werd dat zowel Top/SolarCompleet als PKC/SWKgroep komend seizoen zonder trainer zitten, draait de geruchtenmolen op volle toeren. Inmiddels is ook bekend geworden dat Wim Scholtmeijer na het EK in november stopt bij TeamNL. Dit maakt alles natuurlijk nog veel interessanter.

Wat weten we inmiddels? Frank Stout, doorgaans zeer betrouwbaar, beweert dat PKC drie kandidaten op het oog heeft. We weten met zekerheid dat Ard Korporaal en Damien Folkerts, nu nog trainers van Fortuna/Delta logistiek, daar een kandidaat voor zijn. Vanuit meerdere bronnen kwam al naar voren dat er inmiddels al gesprekken hebben plaats gevonden.  Echter werd er op Korfbal.nl ook al geschreven dat zij met Fortuna in gesprek zijn voor een eventuele verlenging.

Een andere kandidaat voor PKC lijkt Jan Niebeek te zijn. Maar vanuit wederom Frank Stout werd ons verteld dat hij PKC heeft afgezegd omdat er een mooier project op zijn pad kwam. Het lijkt er dus verdacht veel op dat hij aan de slag gaat als de nieuwe bondscoach. Al eerder heeft Niebeek aangegeven dat hij graag bondscoach zou willen worden. En heel veel andere mooiere projecten dan PKC zijn toch lastig te bedenken als je nu coach van Top/SolarCompleet bent.

De laatste gegadigde voor de job van hoofdcoach bij PKC/SWKgroep lijkt Wim Scholtmeijer te zijn. Ook Richard Kunst noemt hem als optie in een interview met RTV Rijnmond. Scholtmeijer zelf noemt bij diezelfde TV zender, dat zowel PKC als Top prachtige clubs zijn om aan de slag te gaan. Met de wetenschap van nu lijkt het dus dat hij voor één van deze twee clubs zal kiezen. Echter ontstaat dan wel het probleem dat hij tijdens het laatste half jaar met TeamNL al bij één van deze clubs aan de slag zal moeten gaan. Richard Kunst had overigens het idee dat dit prima te combineren zou zijn, als het KNKV daar mee in zou stemmen.

Wat we in ieder geval zeker weten is dat we de komende tijd op het puntje van onze stoel kunnen blijven zitten en zullen moeten wachten tot er meer duidelijkheid komt.

Bronnen: Samenvatingen Korfbal.nl, RTV Rijnmond, Korfbal.nl, Livestreams KNKV

De interviews van RTV Rijnmond vind je hieronder