PKC/SWKgroep wint de Korfbal Challenge op trainingsavond

Gepubliceerd op 31 december 2019 14:40

In de Finale van de Korfbal Challenge 2019 pakt PKC/SWKgroep de titel na een 21 - 16 overwinning op Fortuna/Delta logistiek. Of beide ploegen nu echt warm of koud werden van hun winst of verlies valt zeer te betwijfelen. Beide coaches noemden de wedstrijd een trainingsavond.

De interviews vooraf waren voor veel fans teleurstellend. Er werd vooral gesproken over wat zaken uitproberen en mensen rust geven.  Met een uitverkocht huis en dus dik 2000 man in de hal en daarnaast inmiddels 11 duizend views op de stream, is het toch teleurstellend te noemen dat de ploegen met een dergelijke instelling het veld in gaan.

De organisatie heeft er alles aan gedaan om de Korfbal League ploegen, voor wat betreft het stukje belasting, tegemoet te komen. Zo speelde zij dit jaar slechts twee wedstrijden in drie dagen tijd tegenover vier wedstrijden in vier dagen bij de editie van 2018. Helaas heeft dit dus niet het effect gehad waarop gehoopt was. Gelukkig maakten de twee ploegen er nog best een leuke wedstrijd van. Maar de korfbal fans zouden toch graag meer strijd en spektakel zien.

De vraag is dan, hoe zorgen we ervoor dat het wel aantrekkelijk wordt voor de Korfbal League ploegen? Het antwoord hierop is natuurlijk niet eenvoudig. Het aanzien van het toernooi is in de tijd wat afgenomen. Met inmiddels dit als resultaat. De landen teams willen wel maar de laatste jaren blijkt zelf TeamNL niet in staat om van de club teams te winnen. De makkelijkste manier om het dan aantrekkelijker te maken is het verhogen van het prijzen geld. Maar waar een verhoging van de entree prijzen geen optie is, zal dat dus alleen mogelijk worden als er een goede sponsor zou worden gevonden.

Duidelijk is dat het absoluut geen makkelijk taak is voor de organisatie en dat er door de jaren heen al van alles geprobeerd is. Dus daarvoor alle respect. Hopelijk kunnen er desondanks voor volgend jaar een aantal aanpassingen uit de hoge hoed getoverd worden. Voor alle korfbal fans zou het toch fantastisch zijn als de Korfbal Challenge weer het spektakel wordt dat het in de eerste paar jaren was.

Bron: Livestreams KNKV

Foto: Gertrude de Vries Korfbalfoto.nl