Nieuwe opzet Korfbal Challenge 2019

Gepubliceerd op 30 december 2019 om 16:23

Vandaag is de laatste speeldag van de Korfbal Challenge 2019. Op deze dag komen alle zes deelnemers van het hoofdtoernooi in actie. Afgelopen dagen zijn er door de nieuwe opzet minder wedstrijden geweest. Deze nieuwe opzet heeft voor- en nadelen. We zetten alles even op een rijtje.

China en België komen vandaag weer in actie. Nadat beide ploegen op de eerste speeldag verloren, spelen zij vandaag pas hun tweede wedstrijd. Door de nieuwe opzet van dit jaar, met maar zes ploegen, spelen vier van de zes teams slechts twee wedstrijden. Alleen Team NL en Talent Team NL spelen 3 wedstrijden (door hun winst op de eerste dag). Vorig jaar speelden alle acht teams nog vier wedstrijden in vier dagen tijd. Voor de ploegen uit de Korfbal League is het natuurlijk fijn dat zij, in het al drukke programma, slechts twee wedstrijden hoeven te spelen. Maar voor een ploeg als China is het natuurlijk zonde dat zij niet meer wedstrijden op het hoogste niveau kunnen spelen. En voor de fans is het jammer dat er minder wedstrijden te zien zijn.

Duidelijk is dat de oude opzet wel erg belastend was. Maar zijn er misschien nog andere mogelijkheden? Korfbal-Kijken wil wel een idee opperen voor volgend jaar. Weer acht top teams uitnodigen (kampioen van België?). En vanaf het begin knock-out waarbij de verliezers ook tegen elkaar blijven spelen, zoals het WK ook gespeeld wordt. Op die manier spelen alle teams drie wedstrijden in drie dagen tijd. Dan kun je net als dit jaar ook een rustdag inplannen. Bovendien zijn er dan elke speeldag maar liefst vier top wedstrijden. Enige probleem is het inplannen van deze wedstrijden op één dag. Maar met een wat strakker programma moet dit toch mogelijk zijn. Op deze manier zou het ook voor de fans een stuk aantrekkelijker worden om naar Rotterdam af te reizen.

We horen graag jullie meningen en ideeën.

Programma voor vandaag

China