Suzanne Struik gaat toch weer spelen

Gepubliceerd op 13 december 2019 om 22:23

Een verrassende mededeling op de site van PKC/SWKgroep vandaag. Suzanne Struik gaat weer aansluiten bij de selectie. De reden is de langere afwezigheid van Brett Zuijdwegt. PKC ziet binnen de selectie niet voldoende kwaliteit om een vijfde dame aan te wijzen voor de hoofdmacht.

Dit alles bleek reden genoeg voor de club om Struik te vragen om haar rentree te maken. Struik reageerde hier positief op. Ze traint nu weer volop mee en de verwachting is dat zij begin januari weer wedstrijdfit is.

In theorie zou Suzanne Struik dus haar doelpunten record dat onlangs door Celeste Split verbroken werd, terug kunnen pakken. Dit is echter niet heel realistisch. Split loopt inmiddels al 10 doelpunten voor en normaal gesproken zal Struik dit niet meer inlopen.

Met het aansluiten van Struik krijgt PKC zeker qua ervaring weer een flinke kwaliteitsinjectie. Ze waren dit seizoen sowieso al goed bezig met slechts één verliespunt in de eerste vijf wedstrijden. Dit weekend mogen zij op bezoek bij koploper LDODK/Rinsma modeplein die nog helemaal zonder puntverlies bleven. Waarschijnlijk zal record international Struik dan nog niet in actie komen. Maar wat is het mooi om dit Korfbal icoon straks weer te kunnen bewonderen op het hoogste niveau.