Top/SolarCompleet en PKC/SWKgroep moeten op zoek naar een nieuwe coach voor 2020/2021

Gepubliceerd op 10 december 2019 om 22:34

Afgelopen week werd bekend dat zowel Daniël Hulzebosch, als Jan Niebeek aan het einde van het seizoen vertrekken bij hun club. Beide topclubs zullen dus op zoek moeten naar een nieuwe coach.

De site van PKC meldt dat hun trainersduo aan het eind van het seizoen gaat stoppen. Reden hiervoor is de promotie op maatschappelijk vlak voor Hulzebosch. "Deze kans kon ik niet laten liggen" aldus Hulzebosch. Door de promotie is het niet langer mogelijk om het topkorfbal te combineren met zijn werk. Daarom zet hij een punt achter zijn trainersloopbaan op topniveau. De keuze van Hulzebosch heeft ook Euser doen beslissen om te stoppen aan het einde van het seizoen.

Het duo staat pas voor het tweede jaar voor de groep en het leek er op dan PKC weer de weg omhoog had gevonden. Na de gemiste finales in de seizoenen voor hun komst werd in het afgelopen seizoen een finale plek gepakt. Het zal voor PKC dus even schrikken geweest zijn bij het horen van dit nieuws.

In navolging van Hulzebosch en Euser laat vandaag ook Jan Niebeek weten dat hij na het einde van dit seizoen stopt bij Top/SolarCompleet. Niebeek is bezig aan zijn zevende seizoen en was zeer succesvol. Zo haalde hij met zijn ploeg vijf keer de zaalfinale van de Korfbal League, waar hij vier keer wist te winnen. Bovendien won TOP onder zijn leiding ook nog vier keer de Europa Cup en een veldtitel. Daarnaast werd Niebeek in 2014 en 2017 verkozen tot ‘Coach van het Jaar’.

Al een aantal jaar was het de vraag of Niebeek door zou gaan. Hij solliciteerde al eens openlijk voor de job als bondscoach, maar toen werd het contract van Scholtmeijer verlengd. Op de site van TOP wordt gemeld dat Jan Niebeek heeft aangegeven op zoek te gaan naar een nieuwe stap in zijn carrière. Nu gaat hij misschien net als bijvoorbeeld Barry Schep, op zoek naar een mooie uitdaging. Maar nu PKC geen coach meer heeft zou hij ook zo maar over kunnen stappen naar de topclub uit Papendrecht. Gevoelig ligt deze stap zeker, maar PKC zou gek zijn als ze niet zouden proberen om deze topcoach in huis te halen. Niebeek zelf zal misschien nog steeds uitkijken naar het bondscoachschap. Het zal dus afwachten worden of het contract van Wim Scholtmeijer wederom verlengd wordt. Maar één ding is zeker. Het zal op het gebied van trainerswisselingen een interessante tijd worden.