LDODK/Rinsma Modeplein heeft koppositie voor het grijpen

Gepubliceerd op 17 november 2019 om 12:58

Na de wedstrijden van gisteren heeft nog geen van de ploegen de volle buit uit twee duels kunnen halen. Vandaag kan LDODK/Rinsma modeplein dat wel doen, als zij winnen van KZ/Thermo4U.

De korfbaldag begon gisteren al om 17.00 uur in Amsterdam. Ondanks enkele geruchten heeft Blauw-Wit dit seizoen helaas nog geen livestream. Daardoor is ons een spannende wedstrijd onthouden want in de wedstrijd tegen Dos'46 kwam Blauw-Wit tot een knap gelijkspel met veel goals (27 - 27).

Om 19.00 uur begon GG/IJskoud de Beste aan hun eerste thuiswedstrijd in de Korfbal League. Leuk dat ze meteen een kwalitatief goede livestream neer konden zetten. Ook de wedstrijd van de tweede teams in de reserve Korfbal League werd gestreamd. Voor de hoofdmacht stond er een pittige wedstrijd op het programma tegen regerend kampioen Fortuna/Delta logistiek. In de beginfase leek het even een walk-over te worden, maar Groen-Geel kreeg steeds meer grip op de wedstrijd. De jeugdige ploeg kon eindelijk laten zien dat zij heel leuk kunnen korfballen. Daardoor werd het een leuke wedstrijd waarin Fortuna toch de betere bleef. Uiteindelijk winnen zijn met 26 - 32.

In Sassenheim stond de wedstrijd Top/SolarCompleet - DVO/Accountor op het programma. Hoewel Top vooraf favoriet voor de winst was, waren zij wel gewaarschuwd, getuige de slechts nipte overwinning tijdens het Theo Korporaal Korfbal Spektakel. Bovendien had DVO vorige week ook al laten zien dat zij met een hoog percentage kunnen schieten. In de eerste helft blijft DVO goed aanhaken. In de rust heeft Top/SolarCompleet slechts één punt voorsprong. In de tweede helft wordt het aan beide kanten wat slordiger. Toch blijft Top wel scoren waar DVO dat regelmatig vergeet. Hierdoor kan top uiteindelijk naar een comfortabele overwinning werken. Achteraf zijn de complimenten voor DVO/Accountor maar de punten blijven in Sassenheim.

PKC/SWKgroep was vanaf het eerste fluitsignaal heer en meester in eigen hal. Tempo kon niks tegen de Papendrechters inbrengen. Uiteindelijk drukt PKC niet echt door en is de eindstand 32 - 20, nog redelijk dragelijk voor Tempo. Hoogtepunt in de wedstrijd was de wereld goal van Randy Oosting na een net zo mooie pass van Olav van wijngaarden.

Vanmiddag om 16.00 uur treedt LDODK/Rinsma Modeplein aan tegen KZ/Thermo4U. Bij winst voor LDODK, zijn zij de enige ploeg met vier punten uit twee wedstrijden. Let op, de wedstrijd is alleen live te volgen via Podium.tv. Pas enkele dagen later is de wedstrijd ook On Demand beschikbaar via deze site.

Bron: KNKV & livestreams van de Korfbal League

De GOal van Randy Oosting