Speelronde 1: Terugblik op basis van statistieken

Gepubliceerd op 15 november 2019 om 16:00

Bij Korfbal-Kijken.nl zijn we gek op statistieken. Daarom na elke speelronde even een korte terugblik op basis van deze statistieken. Welke statistieken vallen op?

In deze eerste ronde was DVO/Accountor de meeste zuiver schietende ploeg. Zij halen een totaal schot percentage van 29%. Aanzienlijk hoger dan de 16% van GG/IJskoud de Beste die met dit percentage het slechtst schoten van alle teams. DVO heeft dit hoge percentage vooral te danken aan de vrije bal (80%) en de korte schoten (75%). Op het afstandsschot waren ze juist wat minder zuiver dan veel andere ploegen. Hier was KZ/Thermo4U de beste met 23%.

In de rebound was, je kunt wel zegen traditie getrouw, Fortuna/Delta logistiek heer en meester. Zij pakken 82% van hun rebounds. PKC/SWKgroep komt met 75% nog een beetje in de buurt maar op de derde plek is het percentage van Dos'46 al een flink stuk lager. Zij komen op 65%. Groen-Geel pakte minder dan de helft van hun rebounds. Zij waren met 45% de minste. 

Op persoonlijk niveau waren er een aantal spelers die opvielen met hun hoge scoringspercentage. Erwin Zwart was, met acht goals tegen een percentage van 44%, lekker op schot. Bij de dames is het Elma Schreuder die zelfs op 55% zit. Zij maakte zes goals. Twee speelster zitten nog op 100%. Fardau de Boer (Dos'46) en Jessica Lokhorst (Fortuna/Delta logsitiek) schoten beide hun enige schot raak.

In negatieve zin kunnen we niet om Kevin Dik heen. De jeugd international, die doorgaans toch makkelijk tot scoren komt, had duidelijk moeite met het niveau in de Korfbal League. Hij scoorde uiteindelijk niet maar nam wel 20 pogingen. Ook Joren van Nieuwenhuijzen (5%) en Nick Pikaar (7%) zijn nog op zoek naar hun top niveau. 

Van alle spelers pakte Mirjam Maltha de meeste rebounds. Zij kon dertig keer de bal afvangen. Dat was maar één keer minder dan alle andere dames van de afgelopen speelronde samen. Bij de mannen zijn het Pascal Frieswijk (24 rebounds) en Chris van Haren (19 rebounds) die bovenaan dit lijstje staan.

Op de topscorelijst staat Mick Snel, met zijn 13 doelpunten, natuurlijk boven aan. In de top tien staan ook drie dames. Laten we hopen dat, mede door de nieuwe strafworp regel, een aantal dames mee kan blijven doen bij de topscores.

Voor alle statistieken kun je kijken op onze statistieken pagina. Daar staan de statistieken van deze speelronde en ook de statistieken van alle eerdere seizoenen Korfbal League vanaf het seizoen 2005/2006 tot nu.

Foto: Marco Spelten Korfbalfoto.nl«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.