Een kort rondje langs de wedstrijden van zaterdag

Gepubliceerd op 10 november 2019 om 21:48

Deze zaterdag werden er vier wedstrijden gespeeld in de Korfbal League. Daarbij waren er geen echte verrassingen te noteren. Een rondje langs de velden.

Tempo - LDODK/RInsma Modeplein

In Alphen maakte Tempo een zeer goede indruk tijdens hun Korfbal League debuut. Met goed spel konden zij lang aan de goede kant van de score blijven. Opvallend was dat dit vooral kwam door de dames die veel doelpunten voor hun rekening namen. Met name Elma Schreuder was duidelijk niet gespannen. Ze maakte uiteindelijk 6 goals tegen een percentage van 55%. Het was echter niet genoeg om LDODK te kunnen verslaan. Aan de hand van vooral Erwin Zwart trekt LDODK de wedstijd naar zich toe en winnen zij met 20 - 25. Naast bekende namen Erwin Zwart en Friso Boode stonden Jullian Frieswijk en Christian Dekkers in de basis. Geen plaats voor André Zwart die wel in het veld kwam in de tweede helft. Ook jeugdinternational Eline Haan mocht starten bij LDODK, mede doordat Diana van der Vorst nog op de weg terug is na een blessure.

KZ/Thermo4U - Top/Solar COmpleet

Een spannend duel in Koog aan de Zaan. Geen van de ploegen kon een groot gat slaan en de wedstrijd bleef dus altijd boeien. Mick Snel speelde naast Tim Flokstra in een meer aanvallende rol dan afgelopen jaar. Dit deed hem duidelijk goed met 13 goals als resultaat. Toch kon KZ hier genoeg tegen in brengen. Met Joost Hofman 'gewoon' weer in de basis maar zonder de geschorste Jordi Pasma kon KZ over alle schijven scoren. Uiteindelijk blijft de score staan op 28 - 28 een verdiend gelijk spel. Waarbij je op basis van één wedstrijd kan zeggen dat KZ dit jaar mee zou moeten kunnen doen voor de play-offs.

Dos'46 - GG/IJskoud de beste

Ook voor Groen-Geel was het de eerste wedstrijd ooit in de Korfbal League. Tegen een goed Dos'46 waren ze eigenlijk vanaf het begin kansloos. DOS was duidelijk de betere en Groen-Geel kon maar moeilijk onder de druk vandaan komen. Speerpunten Carlo de Vries en Kevin Dik konden het niet waar maken. De kanonnen van Dos'46 maakten het juist wel waar. Harjan Visscher en Jelmer Jonker maakte beide erg makkelijk hun doelpunten. Ook Pascal Frieswijk, die Leander Zwolle op de bank hield, deed het erg goed in de rebound. De eindstand wordt 26 - 15, zaak voor Groen-Geel om goed te analyseren waar het fout ging.

DVO/accountor - BLauw-Wit

Na de goede oefencampagne waren de verwachtingen hoog gespannen bij DVO. En zeker in de begin fase konden ze dit meer dan waar maken. De ene na de andere bal vloog er in. Toch kon, door regelmatig slordig verdedigend werk, Blauw-Wit blijven aanhaken. Bij de Amsterdammers keerde legende Gerald van Dijk terug, hij stond meteen in de basis. DVO-coach Richard van Vloten was vooraf al duidelijk over de tactiek. Vol aanvallen over van Dijk zodat hij in de aanval hopelijk nog moe is. En deze tactiek leek te werken want Gerald van Dijk kwam de gehele wedstrijd moeilijk tot scoren. Maar ook de andere heren van Blauw-Wit hadden het erg moeilijk. Gelukkig pakte de dames dit gemis aan goals goed op door het scoren over te nemen. Op deze manier konden zij lang blijven aanhaken. Uiteindelijk moesten zij toch echt hun meerdere erkennen in DVO. De Bennekomse formatie kon het hoge niveau van het begin van de wedstrijd niet vol houden, maar bleef op een heel degelijk niveau verder spelen. Zodoende kwamen ze nooit echt in de problemen. Eindstand: 30 - 24.

Bron: Livestreams van KZ/Thermo4U, DVO/Accountor, Tempo en Dos'46