Spannend gelijkspel bij opening Korfbal League

Gepubliceerd op 9 november 2019 om 09:27

Vrijdagavond speelden Fortuna/Delta logsitiek en PKC/SWKgroep tegen elkaar. Tijdens de traditionele opening van het seizoen, een herhaling van de finale, was Fortuna de bovenliggende partij. Toch wist PKC er een gelijkspel uit te slepen.

In beide opstellingen waren wat verrassingen te noteren. Bij Fortuna/Delta logistiek startte Michelle van Geffen, vorig jaar slechts goed voor een sporadische invalbeurt. Dit had echter wel met blessures te maken. Jessica Lokhorst was slechts fit genoeg voor één helft en Claire van Oosten is nog altijd op de weg terug na haar zware blessure.  Van Oosten speelde overigens wel al bij het tweede en scoorde daar zes keer.

Bij de bezoekers stonden naast de verwachte namen ook Randy Oosting en Maaike Steenbergen in de basis. Dit ging ten kosten van Marijn van den Goorbergh en nieuwe aanwinst Julie Caluwé. Bret Zuidwegt, ze kwam net als Oosting over van DeetosSnel, startte ook in de basis.

Tot 3 - 5 in de begin fase lijkt PKC/SWKgroep nog goed in de wedstrijd te zitten. Maar vanaf dan heeft Fortuna/Delta logistiek duidelijk het betere van het spel. PKC moet harder werker voor hun doelpunten terwijl ze bij Fortuna makkelijker vallen. Vooral Nik van der Steen en Daan Preuninger doen het in de eerste helft goed met beide vier goals. In dat vak staat Mirjam Maltha als vanouds te heersen onder de korf. Maltha heeft met deze wedstrijd ook meteen een primeur. Ze heeft als enige speler nu in 15 seizoenen korfbal League mee gedaan.

Bij rust staat het 13 - 10 en is het opmerkelijk te noemen dat Fortuna een beter schotpercentage haalt dan PKC. De Papendrechters halen met 19% beduidend lager dan zij gewend zijn. In de tweede helft veranderd het wedstrijd beeld niet. Maar het gat wordt nooit groot. Als Richard Kunst een groene kaart krijgt voor een vreemde overtreding op Thomas Reijgersberg, lijkt de wedstrijd definitief te kantelen richting Fortuna. Maar de ploeg uit Delft kan niet doordrukken.

In de eindfase vallen de ballen bij Fortuna te vaak de verkeerde kant op. PKC gaat wat verzorgder spelen wat resulteert in meer rebounds en uiteindelijk ook meer doelpunten.  PKC kruipt steeds dichter bij en komen tot op één punt. In de allerlaatste minuut wordt Reijgersberg in de aanval afgefloten voor een duwfout. PKC krijgt nog één aanval en Olav van Wijngaarden maakt van afstand de 22 - 22.

Achteraf sprak Laurens Leeuwenhoek van een gestolen punt. Blij was hij echter niet want het spel moet nog veel beter. Ook bij Fortuna heerste de teleurstelling, zij hadden het gevoel dat ze recht hadden op meer.

Topscorers

Nik van der Steen 10