Korfbal League Voorbeschouwing: Dos'46

Gepubliceerd op 4 november 2019 22:55

De vijfde club in de voorbeschouwing is Dos'46. Al jaren spelen ze met een vaste kern. Elk jaar lijken ze weer een stapje omhoog te zetten. Kunnen ze dit jaar de play-offs bereiken?

Vaste Kern

Al sinds de terug keer van Dos'46 op het hoogste niveau in het seizoen 2015/2016 spelen ze met een behoorlijk vaste kern. Het getuigt van echte clubliefde dat spelers als Harjan Visscher en Jelmer Jonker Dos'46 trouw zijn gebleven. De vraag is hoe lang dit zo blijft als Dos weer niet kan aanhaken bij de top vier. Afgelopen seizoen was dit nog niet het geval. Vaak deed de ploeg uit Nijeveen leuk mee tegen de top teams. Echter werd er maar zelden punten gepakt. Ook dit jaar zijn er weinig veranderingen. Lara Kreikamp, die vaak als vijfde dame minuten maakte, vertrok. Pascal Frieswijk kam over van Blauw-Wit. Verder is er in de breedte vooral jeugd ingebracht met vijf oud-junioren die zijn aangesloten bij de selectie.

Ommekeer

Het lijkt erop dat Dos'46 de stap naar boven heeft gemaakt. Een eerste stap daarin was de veld titel in het afgelopen seizoen. Alhoewel het 'maar' het veld was, Dos liet wel zien te kunnen winnen van de topploegen, ook als het echt om de knaken gaat. Ook in de ereklasse tijdens dit seizoen laten ze een erg goede indruk achter. Alle vijf de wedstrijden werden gewonnen. Of dit echt een ommekeer betekent en Dos'46 dus eindelijk echt om de play-offs mee kan doen is afwachten.

Dos'46
Aantal seizoenen korfbal League 11
Beste klassering 3x kampioen (05/06, 06/07 en 08/09)
Spelers met KL ervaring Geertje Hoekstra (112 wed, 123 goals)