Korfbal League Voorbeschouwing: Blauw-Wit (A)

Gepubliceerd op 4 november 2019 15:36

Vandaag in de korfbal league voorbeschouwing: Blauw-Wit. Voor Blauw-Wit lijkt het een spannend seizoen te gaan worden. Na het vertrek van acht spelers die regelmatig in de basis stonden en twee nieuwe coaches, wordt het afwachten waar ze nu staan.

Transferzomer

Het was een drukke transferperiode bij de Amsterdammers.  Maar liefst 12 spelers die afgelopen seizoen in de selectie speelden zijn naar een andere club, gestopt of lager gaan spelen. Daaronder ook grote namen als Marc Broere, Marloes Frieswijk en Momo Stavenuiter. Daar tegenover staan ook acht nieuwkomers, maar slechts één van deze spelers is een 'grote' naam. Gerald van Dijk besluit terug te keren bij Blauw-Wit. Maar de vraag is natuurlijk welk niveau hij nog kan halen na een periode van 4 jaar in de overgangs- en eerste klasse. Daarnaast komt er een half team over van stadsgenoot ROHDA. Uiteindelijk levert de selectie 751 wedstrijden ervaring en 2382 goals in.

Veldcompetitie

In de ereklasse verrast Blauw-Wit vriend en vijand door te laten zien dat zij nog steeds prima weerstand kunnen bieden tegen de top van Nederland. Daarbij wordt vooral het team gevoel en de vechtersmentaliteit aangehaald. Ook tijdens de voorbereiding in de zaal laat Blauw-Wit een prima niveau zien tijdens het TKKS.

Basis

Coaches Gerald Aukes en Mark van der Laan kiezen voorlopig voor vijf heren en vier dames. Bij de heren zijn dat Gerald van Dijk, Randell van der Steen, Mike van de Reep, Kenny Lauf en jeugdinternational Jacco Boonstra. Bij de dames gaan Loraine Vissers, Mandy Koelman, Jessica Jansen en Fleur Blötevogel spelen. In deze basis is Blötevogel de enige zonder Korfbal League ervaring. Je kan dus wel concluderen dat Blauw-Wit flink heeft ingeleverd maar nog steeds een prima ervaren team het veld in kan sturen.

Start competitie

Tijdens de eerste wedstrijd mag Blauw-Wit op bezoek bij DVO/Accountor. Meteen een wedstrijd die belangrijk is. Ook coach Aukes geeft aan dat de eerste wedstrijd altijd belangrijk is. Hij verwacht niet dat Blauw-Wit de punten gaat pakken tegen de top ploegen. Dit maakt de wedstrijden tegen de teams daaronder extra belangrijk. Het wordt voor iedereen afwachten hoe Blauw-Wit het gaat doen. Maar het lijkt bij voorbaat al wel duidelijk dat Blauw-Wit dit seizoen meer omlaag zal kijken dan omhoog.

Blauw-Wit
Aantal seizoenen korfbal League 14 (Allen)
Beste klassering 2e
Spelers met KL ervaring Gerald van Dijk (173 wed, 1057 goals)