Na een spannende finale wint Top/SolarCompleet het TKKS 2019

Gepubliceerd op 4 november 2019 14:30

Afgelopen zaterdag stond Top/SolarCompleet tegenover DVO/Accountor in de Finale van het Theo Korporaal Korfbal spektakel, een oefentoernooi in voorbereiding op het komende Korfbal League seizoen. Na een spannende wedstrijd wint Top met 26-25.

De wedstrijd bleef zaterdag eigenlijk altijd spannend. In de eerste helft stond DVO regelmatig aan de goede kant van de score, maar nooit werd er echt een gat geslagen. In de tweede helft begon Top steeds beter in hun spel te komen. Ze nemen uiteindelijk een gigantisch aantal van 135 kansen. Ruim 40 meer dan DVO. Maar 'Als je slecht schiet is het ook makkelijk afvangen' zo laat coach Jan Niebeek weten.

Grote uitblinker bij Top was Nick Pikaar. Elf minuten voor de rust komt hij in het veld voor Paul Anholts. In de tijd die hij speelt scoort hij 8 keer tegen een percentage van 62%. Het lijkt er dus op dat Nick Pikaar zijn Korfbal League vorm wel al te pakken heeft.

Veel complimenten waren er voor het spel van DVO/Accountor. Een groot deel van de wedstrijd domineerde zij het spel. Opvallend was daarbij ook het goede verdedigende werk, afgelopen seizoen toch vaak het pijnpunt van de ploeg. DVO haalt over de hele wedstrijd een prima schotpercentage van 29%. 'DVO is een ploeg om rekening mee te houden' aldus Jan Niebeek.

Bij Top/SolarCompleet moest Celeste Split met een lichte blessure naar de kant. Het lijkt erop dat dit vooral uit voorzorg was en dat de start van de Korfbal League niet in gevaar komt. Ook DVO haalde twee speelsters naar de kant uit voorzorg. Danielle Boadi en Roos Scherrenburg halen het einde van de wedstrijd niet. Volgens DVO coach van Vloten had de wedstrijd nog wel eens anders kunnen aflopen als hij deze dames niet naar de kant had gehaald.

Het lijkt er in ieder geval op dat beide ploegen klaar zijn voor de start van de Korfbal League. Top/SolarCompleet doet dat komende zaterdag uit bij KZ/Thermo4U. DVO/Accountor begint thuis tegen Blauw-Wit. Uiteraard zijn de wedstrijden op de livestream te zien via Korfbal-Kijken.nl. Voor het complete programma kijk je hier.

Bron: Livestream Fortuna/Delta logistiek

Foto: Gertrude de Vries Korfbalfoto.nl