Korfbal League voorbeschouwing: DVO/Accountor

Gepubliceerd op 3 november 2019 08:34

De volgende club die we onder de loep nemen is DVO/Accountor. Inmiddels gaat DVO alweer het 10e Korfbal League seizoen in. Hoe staan zij er voor?

Stabiliteit

Nadat er vorig seizoen veel wisselingen waren bij het eerste team is er nu weinig veranderd. Romy Teunissen stopte, een speelster die zeker gemist wordt. Maar met Adriënne van Ofwegen, die over kwam van KCC/SO natural, is er een dame voor terug gekomen die haar plek prima kan overnemen. Als we naar de veldcompetitie kijken lijkt het er ook op dat Roos Scherrenburg, die afgelopen seizoen al nadrukkelijk op de deur klopte, nu definitief een plek in de basis heeft ten koste van Janine van Schie. In de breedte is er vooral door geselecteerd. De A1 van DVO heeft vorig jaar laten zien over prima spelers te beschikken. En van deze talentvolle lichting kamen meerdere spelers over. Dit zorgde er voor dat  een aantal 'oudere' selectie spelers een stapje terug hebben gedaan.

DOelstelling

"Dit jaar willen we gewoon een paar plaatsen stijgen", laat coach Richard van Vloten weten. Volgens hem een realistische doelstelling. Het was een ongekende luxe voor DVO afgelopen seizoen. Drie wedstrijden voor het einde zijn ze al veilig. Dit seizoen willen ze dus stappen omhoog maken. Aanvallend zit dat er zeker in. Verdedigend zal het één en ander nog beter moeten. Maar ook gezien de goede resultaten tijdens het voorseizoen, lijkt het erop dat er nog genoeg rek zit in de jonge selectie van DVO/Accountor.

DVO/Accountor
Aantal seizoenen korfbal League 10
Beste klassering 6e
Spelers met KL ervaring Chris van Haren (56 wed, 132 goals)