Voorbeschouwing Korfbal League: GG/IJskoud de Beste

Gepubliceerd op 30 oktober 2019 14:02

Vandaag in de voorbeschouwing de tweede promovendus in de Korfbal League, GG/IJskoud de Beste. Net als Tempo is Groen-Geel debutant op het hoogste niveau. De grootste verandering? De naam.

Opmars

Na jaren bouwen heeft Groen-Geel hun doel bereikt. Ze staan in de Korfbal League. Een groot deel van de selectie zit al jaren bij elkaar. In het seizoen 2015/2016 wordt Groen-Geel A1 kampioen van Nederland. Van de spelers die tijdens die finale in het veld stonden is er slecht één die nu niet in de selectie speelt. Bovendien staat een groot gedeelte van dat team nu in Groen-Geel 1. De grootste namen zijn jeugd internationals Kevin Dik en Carlo de Vries. Door hun optredens bij Talent TeamNL zijn zij al bekender bij het grote publiek.

Afgelopen seizoen was het eindelijk zo ver. Groen-Geel wint redelijk overtuigend de hoofdklasse finale van Tempo en mag zich opmaken voor de Korfbal League. Één seizoen eerder was het nog Dalto/Klaverblad verzekeringen dat op memorabele wijze Groen-Geel uit deze hoofdklasse finale hield.

Versterking

De afgelopen jaren zijn er de nodige spelers bij gekomen die voor meer breedte en ervaring in de selectie hebben gezorgd. Waar vorig jaar Stijn Hoekstra en Lindsy Krop  prima versterkingen bleken te zijn, heeft dit jaar Fenna Jagtman zich in de basis gespeeld. Daarmee laat Jagtman zien dat het een goede keuze was om over te stappen van Top/SolarCompleet waar ze maar incidenteel een kans kreeg. Ook Susila de Klein stapte over van Blauw-Wit maar die heeft, om voor ons onbekende redenen, nog niet kunnen spelen. Daarnaast kwamen nog Jaleesa Klaver (Dalto/Klaverblad verzekeringen) en Hidde Pettinga (RODA) bij de selectie. Samengevat kun je zeggen dat Groen-Geel met een goede mix van jeugdigheid en ervaring aan het Korfbal League avontuur gaat beginnen.

Verwachting

De verwachtingen voor wat betreft GG/IJskoud de beste zijn toch redelijk hoog te noemen. Iedereen ziet het talent dat er rond loopt. En als deze talenten hebben inmiddels toch ook al flink wat ervaring opgebouwd. Toch blijft de ploeg wisselvallig. Ook tijdens de veldcompetitie zie je dit terug. Daarnaast heeft ook Groen-Geel het nadeel van de langere hoofdklasse competitie waardoor de voorbereiding maar kort is. Voor Groen-Geel zal de doelstelling handhaving zijn. Korfballend Nederland is erg benieuw naar hoe Groen-Geel zich in de Korfbal League gaat etaleren.

GG/IJskoud de Beste
Aantal seizoenen korfbal League 0
Beste klassering -
Spelers met KL ervaring Fenna Jagtman (11 wed, 5 goals)