Voorbeschouwing Korfbal League: Tempo

Gepubliceerd op 29 oktober 2019 om 19:27

De komende dagen gaan we alle teams van de Korfbal League 2019/2020 af. Vandaag de 1e promovendus, Tempo uit Alphen aan den Rijn.

Promotie

Toch wel tot ieders verbazing was het Tempo dat vorige jaar promoveerde naar de Korfbal League. De route die zij daarvoor hebben moeten afleggen was lang en zwaar. Na een goed seizoen in de Hoofdklasse A, eindigden zij op de eerste plek, met één puntje meer dan Groen-Geel. In de kruisfinales mochten ze aantreden tegen AW.DTV. Hoewel tempo drie wedstrijden nodig had, waren ze toch de betere. In de hoofdklasse finale moesten ze hun meerdere erkennen in Groen-Geel. Tempo was veroordeeld tot beslissingswedstrijden tegen Korfbal League ploeg KCC/SO natural. Nadat KCC de eerste wedstrijd in Alphen aan den Rijn vrij gemakkelijk wint, gaat niemand er nog van uit dat Tempo kan promoveren. Echter verbazen zij in de daar opvolgende wedstrijden vriend en vijand, door twee keer te winnen en zodoende promotie naar de Korfbal League af te dwingen.

Sterke Heren

Afgelopen seizoen waren het vooral de heren die het moesten doen voor Tempo. Met Jelle Steenbeek als echte vedette, hij heeft als één van de weinige al ervaring in de Korfbal League. Maar ook zijn broers, Tom en Martin Steenbeek en vierde heer Edwin van der Weijde blijken spelers die prima op het hoogste niveau mee kunnen. Toch moeten we de dames zeker niet te kort doen. Juist in de belangrijke wedstrijden op het einde van het seizoen lieten ook zij hun waarde zien. Vooral Elma Schreuder, die eerder dat seizoen over kwam van HKV/Ons Eibernest, laat zien ook makkelijk te kunnen scoren.

Verwachting

Wat mogen we dan van Tempo verwachten die seizoen? Het lijkt er toch op dat Tempo het erg moeilijk gaat krijgen. Er kwam een nieuwe coach Wouter Blok, en er kwamen enkele versterkingen. Zo besloot Rosanne Visscher, ze speelde ooit negen wedstrijden voor Fortuna in de korfbal League, om weer aan te sluiten bij de selectie waar zij eerder was gestopt. Helaas heeft zij nog weinig kunnen laten zien in verband met een blessure. Dit gaf wel ruimte voor twee andere aanwinsten om op het veld veel minuten te maken. Robin van Vliet, zij kwam over van SDO Kamerink en Anne Otte, die definitief over is gekomen vanuit de Junioren, spelen samen met Elma Schreuder en Rosanne Wolvers het merendeel van de wedstrijden. Samen met de vier eerder genoemde heren doet Tempo het goed in de Hoofdklasse. Ze staan bovenaan met alleen een verliespartij tegen Oost-Arnhem. Coach Wouter Blok was zelfs wat teleurgesteld over het niveau van de tegenstanders. Maar dit zal in de Korfbal League uiteraard wel anders zijn. Voor elke promovendus, zo ook Tempo, zal het moeilijk zijn om te handhaven in het geweld van de Korfbal League. Maar de huid zal duur verkocht worden.

Tempo
Aantal seizoenen korfbal League 0
Beste klassering -
Spelers met KL ervaring Jelle Steenbeek (69 wed, 253 goals)