Jan Niebeek: 'Ik ben er gewoon nog niet uit'

Gepubliceerd op 27 oktober 2019 om 22:09

Jan Niebeek, coach van Top/SolarCompleet heeft laten weten dat hij dit seizoen met 5 heren gaat starten. Een opmerking die toch redelijk onverwachts komt omdat juist Jan Niebeek altijd het belang van vastigheid in een team benadrukte. 

In een interview op de Top/SolarCompleet livestream, vertelt Niebeek dat hij dit seizoen start met 5 heren. Tim Flokstra kwam over van LDODK/Rinsma Modeplein en heeft tijdens het veld seizoen een goede indruk achter gelaten. Hij staat nu in het eerste, samen met de andere vier heren die afgelopen jaar al in de basis stonden, Snel, Pikaar, Anholt en Mostard. Niebeek geeft twee redenen.

De eerste reden is vrij duidelijk. Hij is er nog nog niet uit. Alle heren doen het goed en hij kan op dit moment nog geen keuze maken. Als tweede reden geeft hij aan dat hij ook eerst wil aan kijken hoe de nieuwe regel met de groene kaart zich gaat ontwikkelen. Hij lijkt hier mee aan te geven dat hij bang is dat er toch regelmatig een andere speler in moet komen. Het kan daarom dus handig zijn om altijd een 'basis heer' achter de hand te hebben.

Het is opvallend dat Jan Niebeek deze keuze maakt, merken ook de commentatoren van de livestream op. Al jarenlang kiest hij heel bewust voor een vast team. En zelf een wisselspeler om iets te forceren kwam maar zelden in het veld.

Het is niet helemaal duidelijk of hij ook met 5 dames gaat spelen. Afgelopen zaterdag speelde Demi Postma in de basis. Maar het lijkt erop dat dit alleen zo was omdat Sanne Jousma niet fit was. We wachten af hoe dit zich gaat ontwikkelen.

Bron: Livestream Top/SolarCompleet

Foto: Marco Spelten Korfbalfoto.nl


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.