DVO/Accountor en Top/SolarCompleet naar finale TKKS

Gepubliceerd op 27 oktober 2019 om 21:47

Tijdens het eerste weekend van het nieuwe oefentoernooi, het Theo Korporaal Korfbal Spektakel zorgt de groene kaart meteen voor opschudding. DVO/Accountor en Top/SolarCompleet pakken beide de overwinning.  Zaterdag 2 november spelen zij de finale van dit toernooi. Ook bij de 2e teams wordt de finale gespeeld door deze twee clubs. 

Het waren afgelopen zaterdag eerst de tweede teams die mochten aantreden voor hun oefenwedstrijden. De eerste wedstrijd ging tussen Fortuna/Delta Logistiek 2 en DVO/Accountor 2. Na een spannende wedstrijd trekt DVO uiteindelijk aan het langste eind 20 - 23. Daarna was het de beurt aan TOP/SolarCompleet 2 en Blauw-Wit 2. Ook deze wedstrijd werd spannend. Hier behaalde Top/Solarcompleet een 20 - 18 overwinning.

Toen was het de beurt aan de hoofdmachten van deze 4 clubs. Fortuna/Delta logistiek mocht aantreden tegen DVO/Accountor. Het werd een gekke wedstrijd die eigenlijk pas in de tweede helft los kwam. Na een wat saaie eerste helft stond er een ruststand van 11 - 11 op het bord. Na rust ging het verder gelijk op tot aan 16 - 16 met nog 15 minuten op de klok. In deze fase wordt Nik van der Steen naar de bank verwezen met een groene kaart. Vanaf de 16 - 16 zijn het de spelers van DVO die steeds beter in hun spel komen en heel gemakkelijk de korf vinden. Na commentaar op de leiding wordt ook Daan Preuninger met een groene kaart voor 5 minuten naar de kant gestuurd. Als later bij een 20 - 25 stand ook Joren van Nieuwenhuijzen met groen naar de kant wordt gestuurd, besluit Fortuna met 3 spelers in een vak door te spelen totdat Daan Preuninger weer terug het veld in mag. In deze fase loop DVO uit tot 21 - 29 en trekken ze de overwinning naar zich toe. Eindstand wordt uiteindelijk 24 - 35. De keuze van Fortuna om geen speler in te brengen is vreemd te noemen. En ook zeker niet zoals de regels aangeven. Hierbij wordt gesproken over een verplichte wissel. In ieder geval is hier het laatste nog niet over gezegd. Laten we hopen dat dit soort taferelen straks tijdens de officiële wedstrijden niet meer voor gaan komen. 

In de andere wedstrijd tussen Top/SolarCompleet en Blauw-Wit pakt Top de overwinning. Tot 19 - 19 gaat het helemaal gelijk op. Op dat moment geeft Top gas en scoren zij 6 keer op rij. Deze rush komt Blauw-Wit niet meer te boven. Mick Snel zet de eindstand op het bord 34 - 25. Blauw-Wit kwam met een sterk vernieuwd team goed voor de dag. Alle lof ook voor, de erg fit ogende,  Gerald van Dijk die weer terug is bij zijn oude club en liet zien dat hij nog steeds makkelijk kan scoren. Ook als Mick Snel hem verdedigd.

Komend weekend spelen alle teams nog een wedstrijd. Op vrijdag avond spelen de reserve teams. Op zaterdag is het de beurt aan de eerste teams.

 

Programma:

VRIJDAG 1 NOVEMBER

19:30 uur Fortuna/Delta Logistiek 2-  Blauw Wit 2 (Kleine Finale)

21:15 uur DVO/Accountor 2- TOP/SolarCompleet 2 (Finale)

 

ZATERDAG 2 NOVEMBER 

18:00 uur Fortuna/Delta Logistiek 1- Blauw Wit 1 (Kleine Finale)

20:00 uur DVO/Accountor 1- TOP/SolarCompleet 1 (Kleine Finale)

Foto: Marco Spelten Korfbalfoto.nl

Bron: Livestream Fortuna/Delta logistiek en Top/SolarCompleet«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.