'Ik wil tegen de beste spelers in de wereld spelen'

Gepubliceerd op 23 oktober 2019 om 21:24

English version: click here

Nederland en België domineerden het EK onder 21. Maar er waren ook spelers van andere landen die positief opvielen. Één zo'n speler is Shane Buckland. Reden voor Korfbal-Kijken.nl om eens met hem in gesprek te gaan.

Op 9 februari wordt hij pas 19 jaar oud maar nu laat hij zijn talent al zien tijdens het EK onder 21. Met 16 goals is hij gedeeld tweede op de topscorelijst. Maar ook zijn mooie techniek en goed teamspel vallen op. Eerder dit jaar viel hij ook al op bij het WK onder 19. Hij werd daar met overmacht topscorer van het toernooi met maar liefst 29 doelpunten in 6 wedstrijden. Reden voor Korfbal-Kijken.nl om eens uit te zoeken wie deze spelers eigenlijk is.

Als zoon van Corinne en Dave Buckland, beide oud spelers van het Engelse korfbalteam, begint hij al op 5 jarige leeftijd met korfbal. Bovendien ziet hij al vanaf jongs af aan de beste Engelse spelers op het veld. Hij heeft ook nog twee broertjes, een tweeling. Volgens zijn eigen woorden zijn zij hem al behoorlijk aan het inhalen voor wat betreft lengte maar ook korfbalkwaliteiten.

Shane speelt zijn hele leven al bij Tornadoes Korfball Club. Zijn club is de laatste jaren op de 3e plaats geëindigd. Maar hij hoopt dit jaar voor de titel te kunnen spelen. Een titel zou ook Europese wedstrijden betekenen en dat ziet hij als een mooie podium om zijn kwaliteiten te kunnen laten zien.

Op dit moment is hij 4 keer per week met korfbal bezig. Met zijn club traint hij twee keer per week en in het weekend staat er een wedstrijd op het programma. Daarnaast traint hij ook nog één keer per week met het nationale team.

Op de vraag of hij nog ambities heeft komt er een duidelijk antwoord. Hij zou heel graag ooit in de Korfbal League willen spelen zodat hij tegen de beste spelers in de wereld kan spelen.

Foto: Shane Buckland