Talent TeamNL pakt goud

Gepubliceerd op 19 oktober 2019 om 21:01

Na een wedstrijd die alleen in het begin spannend was heeft Talent TeamNL zich tot Europees Kampioen onder 21 gekroond.

Nederland begon met drie spelers van PKC/SWKgroep, Brett Zuijdwegt, Randy Oosting en Sanne van de Werf. Ook van Fortuna/Delta logistiek stonden er drie spelers in de basis: Roos van Groen, Sanne Alsem en Joren van Nieuwenhuijzen. Op de andere twee plekken speelden Koen van Roekel (DVO/Accountor) en Jullian Middelkoop (KCC/SO natural). Allen spelers die afgelopen seizoen al regelmatig in de basis speelde tijdens een Korfbal League wedstrijd.

Tot halverwege het tweede kwart lijkt het erop dat het een spannende finale gaat worden. Het staat dan 6 - 6 en het is tot dan aan toe stuivertje wisselen. Maar vanaf dat moment wordt alles anders. Nederland maakt een rush van zes doelpunten en België kan daarna nooit meer dichterbij komen. Bij 12 - 21 fluit de arbiter voor het laatst.

Voor Nederland is het een mooie bekroning van een sterk toernooi. België had waarschijnlijk gehoopt iets meer weerstand te kunnen bieden maar zal zich erbij moeten neerleggen dat dit Nederland een niveautje te hoog was.