Misverstand wedstrijdleiding helpt Duitsland aan bronzen medaille

Gepubliceerd op 19 oktober 2019 om 20:41

Na beslissing met een golden goal heeft Duitsland beslag gelegd op de 3e plaats. Hier ging echter wel een heel vreemde situatie aan vooraf.

Nadat de wedstrijd wat moeizaam op gang kwam, werd het in het 4e kwart enorm spannend. De doelpunten vielen ineens als rijpe appels. Aan het eind van het 4e kwart staat er een 15 - 15 stand op het bord. Een golden goal moet beslissing gaan brengen.

Engeland wint de tos en mag de eerste aanval spelen. Hier komt echter geen doelpunt uit. In de aanval daarna komt er een schot van Duitsland die de korf niet raakt. Toch wordt de schotklok opnieuw gestart. Er volgt bijna meteen een tweede schot van de Duitsers. De rebound is voor Engeland. Tijdens het schot klink echter de zoemer van de jurytafel. De scheidsrechter laat gewoon doorspelen maar fluit uiteindelijk toch af om overleg te plegen met de jurytafel.

Na overleg besluit de scheidsrechter om Duitsland de bal terug te geven. De zoemer ging namelijk op het moment dat de bal nog in bezig was van Duitsland. Na deze hervatting scoort Thomas Freund de golden goal voor Duitsland. Engeland blijft teleurgesteld achter en moet genoegen nemen met de vierde plaats.