Halve finales EK onder 21 bekend

Gepubliceerd op 17 oktober 2019 om 21:15

De halve finales van het IKF U21 EKC 2019 zijn bekend. Nadat België en Nederland gisteren al verzekerd waren van een plekje bij de beste 4, kwamen daar vandaag Duitsland en Engeland bij.

Engeland onder 21 was vandaag net te sterk voor gastland Tsjechië. Gisteren gaf Jan-Sjouke van den Bos in zijn analyse al aan dat Tsjechië en Engeland aan elkaar gewaagd waren. Zijn verwachting was dat het thuisvoordeel van Tsjechië, maar ook het minder wisselvallige spel, de doorslag zou geven. Toch trok Engeland vandaag aan het langste eind. Zij wonnen de wedstrijd met 13 - 15.

Duitsland moest afrekenen met Portugal. In de eerste helft leek Portugal de betere maar bij rust had Duitsland de stand alweer gelijk getrokken 6 - 6. In de tweede helft pakte Duitsland het initiatief en liet dat niet meer los. Uiteindelijk stappen zij met een 18 - 15 overwinning van het veld.

Zoals verwacht wonnen Nederland en België beide gemakkelijk hun laatste wedstrijd. Dit betekend dat België morgen om 15.00 uur de eerste halve finale tegen Engeland speelt. Om 16.45 speelt Nederland hun halve finale tegen Duitsland. Ook de andere landen uit de poules blijven wedstrijden spelen. Zij spelen om de vijfde tot achtste plaats.