Nederland en België maken geen misstap

Gepubliceerd op 16 oktober 2019 om 19:37

Op de tweede speeldag van het IKF U21 EKC 2019 zijn geen verrassingen gevallen. De talenten van Nederland en België winnen beide hun wedstrijd en zijn nu al door naar de halve finales.

Nederland begon met de acht spelers die de 1e speelronde niet speelden. Of je dit dan het B-team moet noemen valt nu nog niet te zeggen. Gezien de wedstrijd in ieder geval zeker niet. Talent TeamNL had een gemakkelijke wedstrijd vandaag. pas bij 0 - 5 wist Tsjechië voor het eerst te scoren. En gezien de 4 - 20 ruststand, viel de eindstand uiteindelijk nog heel erg mee: 13 - 33.  Jordi van Elburg was de grote man met 7 doelpunten. Opvallend was de gele kaart voor Randy Oosting. Hij maakte een handenbal overtreding op een heer uit het andere vak. Een vreemde actie die de scheidsrechter dus geel waard vond.

Ook België onder 21 won de tweede wedstrijd. Zij zetten Portugal met 24 - 10 aan de kant. Opvallend was dat wederom iedereen scoorde en de doelpunten weer behoorlijk verdeeld waren over alle spelers. Het lijkt er steeds met op dat de kracht van dit België echt het collectief is. Iedereen scoort mee en dan kom je natuurlijk altijd gemakkelijk aan je goals. En bovendien is dat lastig te verdedigen.

Nederland en België staan beide nu dus al in de halve finales. Daarnaast zijn ze beide, op basis van onderling resultaat, ook al zeker van de 1e plaats en ontlopen ze elkaar dus in deze halve eindstrijd. Maar morgen eerst nog de 3e poule wedstrijd.