U21 EKC 2019 Dag 1

Gepubliceerd op 15 oktober 2019 om 19:34

Foto: Gertrude de Vries Korfbalfoto.nl

De eerste speeldag van het Europees Kampioenschap voor de onder 21 teams zit er op. Op deze eerste dag geen verassingen. Tenzij je de volle hal als verassing mag noemen.

Talent TeamNL won vandaag, in een goed gevulde sporthal, zoals verwacht zijn eerste wedstrijd redelijk gemakkelijk. De talenten van Engeland werden met 6 - 22 aan de kant gezet. Bij Engeland viel Shane Buckland wederom op. Hij scoorde 4 van de 6 goals. Ook tijdens het WK u19 eerder dit jaar liet hij al zien het grootste Engelse talent te zijn. Hij werd toen topscoorder van het toernooi.

Bij Nederland viel op dat er vooral veel heren goals vielen. Van de 22 doelpunten werden er 17 door een heer gemaakt. Kevin Dik was met 6 goals topscoorder van de wedstrijd en ook van het toernooi tot nu toe. In dezelfde poule A won Tsjechië voor eigen publiek met 15 - 9 van Catalonië.

In poule B won België met 13 - 20 van Duitsland. Een degelijke overwinning van de Belgen waarbij opviel dat Iedereen scoorde en bovendien niemand meer dan 3. De laatste wedstrijd Portugal - Hongarije eindigde in een 21 - 17 winst voor Portugal.

Morgen gaat het toernooi meteen weer verder met de tweede speelronde. Alle teams spelen dan hun tweede wedstrijd. Voor het volledige programma, alle uitslagen en de doelpunten makers kun je hier kijken.