'Goud is het hoogste doel.'

Gepubliceerd op 14 oktober 2019 om 20:21

Morgen begint Talent TeamNL aan het Europees Kampioenschap voor spelers onder de 21 jaar. In een interview met bondscoach Kees Vlietstra op korfbal.nl wordt de doelstelling nog meer eens duidelijk uitgesproken: 'goud is het hoogste doel.'

Vandaag is er voor het eerst getraind in Prostějov, de plaats waar het toernooi plaats zal vinden. Vlietstra geef aan dat er goed getraind is. Er zijn op het laatste moment nog wat wisselingen geweest door blessures. Zo nam recent Bo Oppe de plek van Carlo de Vries over. Al eerder werd bekend dat Roos van Groen de plaats van Danielle Boadi over neemt. De wijzigingen zijn echter geen excuus om niet het beste Korfbal te kunnen laten zien, aldus Vlietstra.

Of het zo vanzelf sprekend is dat Talent TeamNL de beker mee naar huis neemt is nog maar de vraag. Het laatste EK onder 21 werd gewonnen door België. Al was dit door omstandigheden wel al 5 jaar geleden. Ook nu heeft België weer een sterk team staan. In de selectie zijn onder andere twee spelers opgenomen die in Nederland hun wedstrijden spelen. Jarre de Ley (DeetosSnel) en Famke Wuyts (PKC/SWKgroep) zijn namelijk onderdeel van de selectie van België.

Nederland start morgen om 10.30 uur met een wedstrijd tegen Engeland. België speelt daarna om 12.15 uur tegen Duitsland.

Voor alle informatie omtrent het IKF U21 EKC klik hier.

Bron: Korfbal.nl