Talent TeamNL mag bijna beginnen

Gepubliceerd op 10 oktober 2019 om 09:33

Vanaf dinsdag 15 oktober gaat Talent TeamNL (Oranje onder 21) proberen om Europees Kampioen te worden. Het toernooi wordt gespeeld in Tsjechië.

Talent TeamNL staat onder leiding van bondscoach Kees Vlietstra en assistent-bondscoach Ruben Boode. De afgelopen periode hebben de jongens en meiden naar dit eindtoernooi toegewerkt. Voor sommige zullen dit ook de laatste wedstrijden zijn voor Talent TeamNL. Daarna volgt de moeilijke taak om ooit aan te kunnen sluiten bij het 'grote' Oranje. Brett Zuijdwegt, net nieuw bij PKC/SWK groep, heeft deze stap ongekend snel kunnen maken. Bondscoach Wim Scholtmeijer maakte onlangs bekend dat zij na dit EK aansluit bij TeamNL Korfbal.

Er wordt eigenlijk niets anders dan winst verwacht op dit U21 European Korfbal Championship. Maar tijdens het WK onder 19 hebben we al kunnen zien dat de jeugd van België er weer steeds dichter bij zit. De jonge spelers en speelsters zullen dus zeker moeten pieken op dit toernooi om uiteindelijk met de hoofdprijs naar huis te kunnen gaan. De finale wordt gespeeld op zaterdag 19 oktober. Korfbal-Kijken.nl wenst Talent TeamNL in ieder geval heel veel succes.

Alle wedstrijden van het U21 EKC 2019 worden gestreamd door het IKF en zijn te makkelijk te vinden via deze link.

Selectie Talent TeamNL Korfbal:

Dames:

Sanne Alsem (Fortuna/Delta Logistiek)
Roos van Groen (Fortuna/Delta Logistiek
Brett Zuijdwegt (PKC/SWKGroep)
Sanne van der Werff (PKC/SWKGroep)
Lindsy Krop (GG/IJskoud de Beste)
Eline Haan (LDODK/Rinsma Modeplein)
Saskia van der Zee (DVO/Accountor)
Willemijn Bouwens (TOP/Arnemuiden)

Heren:

Julian Middelkoop (KCC)